preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Tražilica
vijesti
Međunarodna smotra iz klimatologije
Katarina Nol / datum: 25. 11. 2021. 07:52

Učenice Mirela Tatomirović i Matija Mikulić (2.m razred) sudjelovale su na Međunarodnoj smotri iz klimatologije. Organizator je bio Environment Online (ENO) globalna mreža škola i zajednica za održivi razvoj sa sjedištem u Finskoj. 


[OPŠIRNIJE]Festival jabuka
Katarina Nol / datum: 23. 11. 2021. 19:35

Festival jabuka danas je zaista proslavio jabuku.


[OPŠIRNIJE]Božić dolazi
Katarina Nol / datum: 23. 11. 2021. 17:48

Učenici koji se obrazuju za zanimanja pomoćni cvjećar i poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, članovi zadruge „Klasje“, sekcije „Floristice“ i „Nismo za bacit!“ (voditeljice Danijela Tomšić i Jasenka Nikolić) proteklih su dana izrađivali božićne aranžmane za stolove i vijence za vrata. Središnja su tema bili prirodni materijali (češeri, mahovina, drvo i juta) koje su obogatili svijećama, kuglicama i prigodnim figuricama. I što je najvažnije, sve su to začinili pozitivnim mislima, osmjesima i dobrim željama za nadolazeće blagdane.  

 


[OPŠIRNIJE]Novouređeni pano škole - sekcija "Od glave do pete"
Katarina Nol / datum: 23. 11. 2021. 16:50

Želeći pokazati kreativnost naših učenica, frizera i pedikera, uredile smo glavni pano naše škole na kojem možete vidjeti kako mašta može rukama napraviti savršene „uplete“ i oslikati nokte ženama koje od pamtivijeka njeguju svoju dušu i tijelo. 

 


[OPŠIRNIJE]Upute za izradbu i obranu završnog rada, šk. god. 2021./2022.
Katarina Nol / datum: 20. 11. 2021. 10:03

Detalje o izradbi i obrani završnog rada možete vidjeti pod opširnije.

 


[OPŠIRNIJE]Tkačnice života - 16. novembar, Dan tolerancije/Weavers of Life - November 16, Tolerance Day
Katarina Nol / datum: 17. 11. 2021. 17:44

Obrtničko-industrijska škola nagrađena je Europskom i Nacionalnom oznakom kvalitete za eTwinning projekt Tkačnice života - 16. novembar, Dan tolerancije/Weavers of Life - November 16, Tolerance Day zajedno s profesoricom Vedranom Šarec i učenicima 3.b razreda.


[OPŠIRNIJE]ŠUMARSKI MUZEJ U BOŠNJACIMA – ČUVAR PRIČA IZ SLAVONSKE ŠUME
Katarina Nol / datum: 16. 11. 2021. 17:45

„Tko je jedanput bio u toj našoj drevnoj šumi s onim divnim stabarjem, spravnim, čistim i visokim, kao da je saliveno, taj je ne može nikada zaboraviti…“ započinje priču Josip Kozarac u svojoj Slavonskoj šumi.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Katarina Nol / datum: 16. 11. 2021. 16:29

U našoj se školi ovaj tjedan obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
2021. godina po mnogočemu je posebna za grad Vukovar: obilježava se 790 godina kako je Vukovar dobio status slobodnoga kraljevskoga grada te 30 godina Bitke za Vukovar.
Stoga su naši učenici na satima povijesti obilježili ove obljetnice učeći o slobodnim kraljevskim gradovima u srednjem vijeku te upoznavajući se s događajima u Vukovaru i na Škabrnji 18. studenoga 1991. godine.[OPŠIRNIJE]Obveza predočavanja EU digitalne COVID potvrde
Katarina Nol / datum: 15. 11. 2021. 12:12

Obveza predočavanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju odnosi se na sve posjetitelje uključujući i roditelje  koji dolaze u službene prostorije škole, točka l. Odluke.


[OPŠIRNIJE]Odluka o izvođenju nastave po MODELU A – nastava u školi
Katarina Nol / datum: 12. 11. 2021. 13:40

Dana 10. studenog 2021. donesena je Odluka o izvođenju  nastave po Modelu A – nastava u školi  od 15.studenog 2021. u svim školskim ustanovama (svi razredi), kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač, uz prethodnu suglasnost Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Razrednici su dužni obavijestiti svoj razredni odjel o prelasku nastave na A model (nastava u školi) od ponedjeljka 15. studenog 2021.

Nastava se odvija po redovnom rasporedu 1. tjedna nastave.

Nastava će se izvoditi uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Učenici su dužni nositi maske, odmah po ulasku u školu učenici su dužni oprati i/ili dezinficirati ruke prije ulaska u učionicu, učenicima će se mjeriti temperatura.


[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Katarina Nol / datum: 12. 11. 2021. 09:06

[OPŠIRNIJE]Odluka o nastavku nastave po MODELU C – nastava na daljinu
Katarina Nol / datum: 4. 11. 2021. 15:08

Dana 4. studenog 2021. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije donio je Odluku o nastavku nastave po Modelu C – nastava na daljinu u svim školskim ustanovama (svi razredi), kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač. 

Odluka će se primjenjivati za vremensko razdoblje 8. – 12. studenog 2021.


[OPŠIRNIJE]Poljoprivredna jesen
Katarina Nol / datum: 4. 11. 2021. 14:48

Jesen je, u poljoprivredi, vrijeme kraja i vrijeme početka. Ubiru se plodovi rada i priprema nova vegetacija.  Bili su vrijedni i naši fitići. Pobrali su (i prodali) jabuke, ovršili soju, sudjelovali u iločkoj berbi grožđa, posijali pšenicu, radili u plasteniku...

Danas, više nego ikada prije, vidimo koliko je važno moći, znati i htjeti proizvesti dovoljno kvalitetne hrane. To je sasvim sigurno pitanje opstanka i jedan od poslova budućnosti. Zato se ne bojimo rada, učenja i napredovanja u ovom području. Uz jesenje kiše, mirno čekamo zimu. Ostale fotografije možete vidjeti u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]31.listopada - Svjetski dan štednje
Katarina Nol / datum: 31. 10. 2021. 09:08

"Ušteđeni novčić je zarađeni novčić." Benjamin Franklin


[OPŠIRNIJE]Odluka o prelasku nastave na MODEL C - nastava na daljinu
Katarina Nol / datum: 28. 10. 2021. 22:03

Dana 28. listopada 2021. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije donio je Odluku o prelasku na Model C nastave – nastava na daljinu u svim školskim ustanovama (svi razredi), kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač. Odluka će se primjenjivati za dane 4. i 5. studenog 2021.


[OPŠIRNIJE]Radionica "Kvalitetno slatko"
Katarina Nol / datum: 28. 10. 2021. 19:13

Za članove Stručnog vijeća "Turizam i ugostiteljstvo" te za članove Nastavničkog vijeća danas je održana radionica "Kvalitetno slatko" koju je vodila strukovna nastavnica Ivana Milaković. Bez šećera i brašna, s puno nutritivno bogatih namirnica, redale su se razne slastice. Mogli smo kušati karamele od datulja, muffine od batata i badema, puding od chia sjemenki, bademovog mlijeka, limete, brazilskih oraščića i avokada, tortu od rogača, kolač od zobenih pahuljica i naranče, browniese od graška i  palačinke od batata s javorovim sirupom. Sve su slastice prilagođene veganskoj prehrani jer ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla, a također ih mogu kušati dijabetičari i osobe osjetljive na gluten. Slastice možete vidjeti u foto-galeriji. 


[OPŠIRNIJE]20.listopada - Međunarodni dan kuhara i konobara
Katarina Nol / datum: 26. 10. 2021. 15:59

I ove su godine naši učenici kuhari iz Drenovaca sa svojom nastavnicom Ksenijom Šestak Sertić obilježili Međunarodni dan kuhara i konobara. Ovaj su dan tematski povezali sa Svjetskim danom jabuka, što se može vidjeti na fotografijama u foto-galeriji. Sigurni smo da je ukus bio podjednako dobar kao i izgled.


[OPŠIRNIJE]Mirisi Slavonije za Dane kruha
Katarina Nol / datum: 24. 10. 2021. 17:59

Naši učenici kuhari bili su zvijezde središnjeg nedjeljnog Dnevnika HRT-a. Povodom Dana kruha odlučili su pokazati koliko su vrijedni i maštoviti. Svatko od njih je osmislio i ispekao svoju neobičnu deliciju i u nju dodao „tajni“ sastojak. Njihove profesorice Elvira Lučić i Ivana Milaković su zasigurno ponosne (kao i mi ostali).

Na ovom linku možete pročitati članak i pogledati prilog: https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/mirisi-slavonije-za-dane-kruha-3273366?fbclid=IwAR1540ApsiauZ3DlW6diLiJfg5jBKEQ-pmRVU3RhIkqWcMB7T_QwKHxLUa8


[OPŠIRNIJE]Sekcija frizera i pedikera "Od glave do pete" - Izrada domaćeg pilinga i maske za noge
Katarina Nol / datum: 20. 10. 2021. 18:49

Školskoj zadruzi „Klasje“ ove se školske godine pridružila sekcija frizera i pedikera „Od glave do pete“. Pod vodstvom učiteljice struke Ivane Lenić, učenice pedikerske struke izradile su domaće pilinge i maske za noge i  primijenile ih u praktičnom radu.

Naše su noge suhe i umorne te im je potrebna dodatna njega. Pilinzi na bazi ulja savršeni su za njegu kože u jesen. Ne samo da uklanjaju mrtve stanice površinskog sloja kože, već i dodatno hidratiziraju kožu.  Nakon pilinga od kokosovog i bademovog ulja, smeđeg šećera i kakaa, učenice su napravile masku od banane i naranče te dodatno njegovale i hidratizirale stopala. Za kraj radionice vrijedne su  učenice i estetski uredile nokte.

U priloženom dokumentu možete vidjeti fotografije s radionice.  


[OPŠIRNIJE]20. listopada - Svjetski dan jabuka
Katarina Nol / datum: 20. 10. 2021. 10:37


[OPŠIRNIJE]18.listopada - Dan kravate
Katarina Nol / datum: 18. 10. 2021. 12:52

Kravata je dekorativni odjevni predmet, oblika vrpce, koji se nosi oko vrata provučen ispod ovratnika košulje, izrađen od svile ili nekog drugog platna. Kravata, smatra se izvornim hrvatskim  proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima. Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.


[OPŠIRNIJE]Istraživanje o prehrambenim navikama učenika Obrtničko-industrijske škole Županja
Katarina Nol / datum: 15. 10. 2021. 19:46

Istraživanje o prehrambenim navikama učenika provela je naša strukovna nastavnica Ivana Milaković.

U istraživanju je sudjelovalo 188 mladića i djevojaka, odnosno 40,69% učenika škole.

Sudjelovali su učenici od prvog do četvrtog razreda sljedećih smjerova: ekonomist, poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut, kuhar, konobar, automehaničar,  vodoinstalater,  bravar,  CNC operater i frizer.

Cilj istraživanje bio je utvrditi prehrambene navike učenika i uvidjeti moguću povezanost između loših prehrambenih navika i povećane tjelesne mase ili pretilosti učenika.

Rezultate istraživanja možete pogledati u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Katarina Nol / datum: 12. 10. 2021. 15:49

Učenici zadruge "Klasje" obilježili su danas Dane kruha, koji se tradicionalno održavaju u našoj školi. Posebno su se istaknule sekcije "Kreativna kuhinja" i "Čarobna radionica" koje vode profesorice Ivana Milaković i Elvira Lučić.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI KURIKULUM OBRTNIČKO-INDUSTRIJSKE ŠKOLE ŽUPANJA (ŠKOLSKA GODINA 2021./2022.)
Katarina Nol / datum: 11. 10. 2021. 10:19

[OPŠIRNIJE]Godišnji plan i program rada Obrtničko-industrijske škole Županja za školsku godinu 2021./2022.
Katarina Nol / datum: 11. 10. 2021. 10:17

[OPŠIRNIJE]Radni posjet Srednjoj školi Ilok
Katarina Nol / datum: 5. 10. 2021. 17:55

Danas su naši fitofarmaceuti i članovi kluba Eko plus bili u radnom posjetu Srednjoj školi Ilok. Zajedno s iločkim učenicima, na školskoj ekonomiji sudjelovali su u branju grožđa i obrali sortu Graševina. Nakon berbe, domaćini su ih počastili sendvičima i sokom, a zatim su obišli prostore škole. Srednja škola Ilok suvremeno je opremljena škola, bogate tradicije, poznata uz ostalo po vinogradarstvu i vinarstvu. Prekrasan jesenji dan iskorišten je i za obilazak odmorišta Principovac. Bio je to divan dan ispunjen učenjem i druženjem u bajkovitom Srijemu.

Zanima li vas kako je to sve izgledalo, možete vidjeti u foto-galeriji.

 


[OPŠIRNIJE]Najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici naše Škole
Katarina Nol / datum: 5. 10. 2021. 14:13

Povodom Dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo odgojno-obrazovne djelatnike odabrane na temelju javnog poziva za nagrađivanje.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Na popisu najuspješnijih nalaze se i profesori naše Škole.

Relja, Davor, Obrtničko-industrijska škola, Županja

Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: održana predavanja, dijeljenje primjera dobre prakse, rad u strukovnim udrugama, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole, osmišljavanje i provođenje istraživanja.

Šarec, Vedrana, Obrtničko-industrijska škola, Županja

Nagrađuje se za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanjima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji te rad na međunarodnim projektima.                                 

Čestitamo našim najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj 2020./2021. godini i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]Sretan Dan učitelja!
Katarina Nol / datum: 5. 10. 2021. 10:00


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga Klasje
Katarina Nol / datum: 4. 10. 2021. 13:46

Učenička zadruga Klasje, koja djeluje pri našoj školi, nastavlja s radom i u ovoj školskoj godini. Učenici 3.h razreda (fitofarmaceuti) i 3.e razreda (pomoćni kuhari) koji sudjeluju u radu sekcije "Čarobna radionica" unijeli su jesen u prostore škole. Izradili su i postavili instalaciju kojom su prikazali sve bogatstvo boja i plodova jeseni. Lijepo je bilo vidjeti kako učenici različitih struka skupa realiziraju jednu ideju. Naravno, pod budnim okom voditeljice sekcije profesorice Elvire Lučić i suradnika u nastavi Kristijana Čaića.

 


[OPŠIRNIJE]"I sunce se povuklo, lišće je samo sebe uspavalo, a jesen se probudila." R.Franco
Katarina Nol / datum: 29. 9. 2021. 13:28

Pomoćne cvjećarice su sa svojom profesoricom Danijelom Tomšić izradile maštovite dekoracije od živog cvijeća i plodova jeseni i tako unijele jesensku paletu boja u prostore škole.

 U foto-galeriji možete vidjeti što su sve izradile.  


[OPŠIRNIJE]Radionica "Fermentirano je zdravo!"
Katarina Nol / datum: 28. 9. 2021. 08:14

Međunarodni dan vegetarijanca obilježava se 1. listopada. U našoj školi strukovna nastavnica kuharstva Ivana Milaković održala je praktičnu vegansku radionicu i predavanje na temu "Fermentirano je zdravo!" za članove stručnog vijeća turizma i ugostiteljstva.

Upoznali smo što je to fermentacija, kako se fermentira povrće te koje su blagodati konzumacije fermentiranog povrća za naše zdravlje. Kombinirali smo mahunarke s kimchijem, burgere od leće s ukiseljenim krastavcima, krekere od sjemenki s fermentiranim lukom i humusom. Na ovaj smo način upoznali drugačije oblike prehrane, prigodno obilježili nadolazeći dan vegetarijanaca i lijepo se družili.

Fotografije s veganske radionice možete pogledati u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Poziv na roditeljski sastanak
Katarina Nol / datum: 24. 9. 2021. 10:31


[OPŠIRNIJE]Prvi dan jeseni
Katarina Nol / datum: 22. 9. 2021. 15:35
Prof.Vestić i učenice Marija, Valerija, Mia i Tanja 3.h

Ove će nam godine jesen stići ranije, već danas, 22. rujna u 21:20 sati. Na dan početka jeseni, ekvinocij ili ravnodnevnicu, dan i noć traju po 12 sati pa postepeno nakon tog datuma dani postaju za jednu minutu kraći od noći, a noći jednu minutu duže od dana.  


[OPŠIRNIJE]8.rujna - Međunarodni dan pismenosti
Katarina Nol / datum: 8. 9. 2021. 10:34

U vrijeme kada moramo iznova izmisliti svijet nade, pismenost je važnija nego ikad. Na ovaj Međunarodni dan, pozivam sve one koji su uključeni u obrazovanje da udvostruče svoja ulaganja i mobiliziraju sve svoje resurse kako bi oslobodili potencijal svakog pojedinca u službi zajedničkog svijeta.

– Audrey Azoulay, generalna direktorica UNESCO-a, povodom Međunarodnog dana pismenosti


[OPŠIRNIJE]Novouređeni praktikum fitofarmaceuta
Katarina Nol / datum: 7. 9. 2021. 14:41

Naši učenici fitofarmaceuti, novu su školsku godinu započeli vježbama i praktičnom nastavom u obnovljenom praktikumu. Klupe i stolice, uz pomoć prijatelja, učenika "metalaca" izradili su sami pod stručnim vodstvom našeg suradnika u nastavi, Kristijana Čaića. Rezultat je uređena, moderna i funkcionalna učionica. Hvala svima koji su sudjelovali na bilo koji način!

Fotografije novouređenog praktikuma možete pogledati u foto-galeriji. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Katarina Nol / datum: 1. 9. 2021. 09:11

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./ 2022.


[OPŠIRNIJE]Upis u prvi razred - jesenski rok
Katarina Nol / datum: 27. 8. 2021. 10:23

Upisi u prvi razred 

Obrtničko-industrijske škole Županja

-osobno 30. kolovoza od 8:00 do 10:00 sati

Dokumenti koji su potrebni za upis:

- upisnica

- svjedodžba osmog razreda

- liječnička svjedodžba medicine rada/potvrda nadležnog školskog liječnika

- ugovor o provedbi praktične nastave / ugovor o naukovanju

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju