preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica
Radionice školske zadruge "Klasje"

Sekcija frizera i pedikera "Od glave do pete" - Izrada pilinga i maske za noge

Školskoj zadruzi „Klasje“ ove se školske godine pridružila sekcija frizera i pedikera „Od glave do pete“. Pod vodstvom učiteljice struke Ivane Lenić, učenice pedikerske struke izradile su domaće pilinge i maske za noge i  primijenile ih u praktičnom radu.

Naše noge su suhe i umorne te im je potrebna dodatna njega. Pilinzi na bazi ulja savršeni su za njegu kože u jesen. Ne samo da uklanjaju mrtve stanice površinskog sloja kože, već i dodatno hidratiziraju kožu.  Nakon pilinga od kokosovog i bademovog ulja, smeđeg šećera i kakaa, učenice su napravile masku od banane i naranče te dodatno njegovale i hidratizirale stopala. Za kraj radionice vrijedne su  učenice  i estetski uredile nokte.

U priloženom dokumentu možete vidjeti fotografije s radionice.  

 

 

 

"Čarobna radionica"

Učenička zadruga Klasje, koja djeluje pri našoj školi, nastavlja s radom i u ovoj školskoj godini. Učenici 3.h razreda (fitofarmaceuti) i 3.e razreda (pomoćni kuhari) koji sudjeluju u radu sekcije "Čarobna radionica" unijeli su jesen u prostore škole. Izradili su i postavili instalaciju kojom su prikazali sve bogatstvo boja i plodova jeseni. Lijepo je bilo vidjeti kako učenici različitih struka skupa realiziraju jednu ideju. Naravno, pod budnim okom voditeljice sekcije profesorice Elvire Lučić i suradnika u nastavi Kristijana Čaića.

Ostale fotografije možete vidjeti u foto-galeriji. 

Priloženi dokumenti:
Prva radionica-piling.docx

preskoči na navigaciju