« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Međunarodni dan vegetarijanca obilježava se 1. listopada. U našoj školi strukovna nastavnica kuharstva Ivana Milaković održala je praktičnu vegansku radionicu i predavanje na temu "Fermentirano je zdravo!" za članove stručnog vijeća turizma i ugostiteljstva.
Upoznali smo što je to fermentacija, kako se fermentira povrće te koje su blagodati konzumacije fermentiranog povrća za naše zdravlje. Kombinirali smo mahunarke s kimchijem, burgere od leće s ukiseljenim krastavcima, krekere od sjemenki s fermentiranim lukom i humusom. Na ovaj smo način upoznali drugačije oblike prehrane, prigodno obilježili nadolazeći dan vegetarijanaca i lijepo se družili.
Fotografije s veganske radionice možete pogledati u foto-galeriji.